Batman Adı Nereden Geliyor?

Batman
Güneydoğu bölgemizde yer alan, Dicle’nin bolca minareleri sularıyla güçlenen Batman ilimizi sizler için inceledik. Bilhassa son günlerde Batman ilimizde husule gelen büyüme bizleri şaşkınlıklar içerisinde bırakmış vaziyette. Bütün bu hallerden ötürü batman ilimizi güneydoğunun incisi olarak nitelendirmek istemekteyiz. İlk olarak Batman ilimizin adının nerden geldiğine bir göz gezdirelim.
Batman adı Orta Çağdan buyana kullanılan gelmiş ve Batman Çayı ile bütünleşen bir ad olarak tam önümüze çıkmıştır. Son senelerdeki şehre yapılan yatırımlar ve sanayinin gelişmesiyle kent süratli bir şekilde gelişim göstermektedir. Bilhassa inşaat sanayisinin büyümesi batman ilini büyük ölçek de geliştirmiştir. Endüstri hızı ise Türkiye il listesinde 15. olmuş kısa zaman içerisinde organize sanayi bölge adedi 3’e terfi etmiştir.
Batman hizmet sanayinde Vatanımızda büyük başarılar sağlamış ve kısa süre içerisinde kent özel hastaneler ile dolmuştur. Şehirde toplam 8 tane özel sağlık kurumu bulunur. Bunların birincisi medikal park Batman şubesidir. Türkiye’nin en büyük 9. hastanesidir. Batman ili Türkiye gelişmişlik listesinde ise 13. sıradadır.
Batman ismi nereden geliyor konusunda sizlere aktaracaklarımız bu şekilde. Batman şehir efsaneleri hakkında bildikleriniz varsa bunları yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Artvin Adı Nereden Geliyor?

Amuderya Nehri Nerededir?